fredag 22 mars 2013

Skägg på skidan

Fredag = ledig dag. Eftersom båda barnen går i skolan innebär det att jag gör vad jag vill - alldeles själv! Oftast blir det någon form av träning och just idag blev det skidåkning.

Fem minusgrader och sol från en klarblå himmel, det verkar väl helt perfekt för en tur i skidspåret? Nja, inte när det har varit busblåst i flera dagar och inte snöat. Då ser nämligen spåren ut så här:



Det syns inte jättebra (för det blir helt värdelösa kort när man använder Bloggers app och skickar kort direkt från telefonen...), men det var JÄTTEmycket skräp i spåret. Barrträd borde egentligen förbjudas i närheten av skidspår. Det högg under skidorna hela tiden och utförsbackarna var helt livsfarliga, det kunde ju bli tvärstopp när som helst pga av någon skägglav som låg och skräpade i spåret.

Solen värmde i alla fall, så länge man var i lä. När det blev öppet och vinden fick tag i en så var det iskallt. Det enda positiva med att vara ute på de öppna, blåsiga, delarna av spåret (ute på åkrarna) var att det inte fanns något skräp i spåret. Fast å andra sidan fanns det inte något spår där över huvud taget, det hade blåst bort...

Jag hade tänkt åka 10-km spåret, men det blev bara 7,5:an. Det tog väl ungefär lika lång tid som 10:an brukar ta så det gick väl på ett ut. Om det inte blir något mer snöfall är jag rädd att det är färdigåkt skidor för den här säsongen. Det är inte jättekul att åka i skräpiga spår, även om de i övrigt är hårda och fina.


Kram, kram


 

1 kommentar:

  1. Det känns som det finns bättre sporter än längdåkning!?

    SvaraRadera