lördag 8 juni 2013

HalvVättern 1

Dagen började 05.30 när väckaren ringde denna lördagmorgon. Både jag och Sambon skulle bli hämtade vid 06.00. Sambon skulle till Skellefteå på MTB tävling och jag skulle påbörja den 80 mil långa resan till Motala med tre av mina cykelvänner.

När vi hade vår andra kisspaus, i Sundsvall, upptäckte vi att oljelampan börjat lysa. Den blinkade dock bara till när man saktade in eller stod stilla. Om man körde på efter motorvägen slocknade den. Oljenivån var hög och oljan byttes ut helt härom dagen, så det hela var lite av ett mysterium.

Efter att ha konsulterat mer bilkunniga personer konstaterades det att oljan som fyllts på nog var för tunn. Vi stannade på närmsta mack, köpte tjockare olja, lånade ett tråg, en tratt och ett verktyg. När vi kom ut och skulle påbörja vårt arbete (jag i vit sommarklänning) kom en mycket vänlig kille och frågade om vi behövde hjälp.

Killen bidrog med mekanikerkunskaper och en domkraft. Han tömde bilen på olja och fyllde sedan på ny. Vi (fyra tjejer) tittade på, räckte papper och fotade.

Efter detta slutade oljelampan att lysa och vi kunde fortsätta vår resa. Nu sitter fyra nöjda och tacksamma tjejer i bilen igen!

Kram, kram





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar